Hemvändarn

Friday, February 19, 2010

Djungelfeber

Den dynamiska trion har kommit till ro efter en dag på Djungelhuset. Tröttaste tjejen somnade i storebrors famn efter en rätt så hårdhänt matning av densamme. Och Liam själv tystnade alldeles nyss efter en lång diskussion med sina gosedjur. Har varit på vippen till frustrationssammanbrott de senaste veckorna men hittat lugnet igen. Frustrationen över att inte veta hur jobbsituatuinen ser ut i framtiden, att ständigt hamna i konflikt med den stora av de små och allmänt vara less på snö, kyla och sjukdomar har ersatts av ett njut-av-den-korta-tid-de-är-små-tänk. Allt praktiskt ordar sig ju... alltid. Och en bra föreläsning om uppfostran och självkänsla gav mig ny energi och framför allt ny tillvägagångssätt =)
För det är fart, energi och snabba, nyfikna fingrar hos min lille kille. Men samtidigt som han vågar, vill och testar mer så utvecklas hans medkänsla och samarbetsvilja. Och när han lägger huvudet på sned och rynkar ögonbrynen och frågar om mamma är ledsen försvinner med ens all irritation. Var på hans gamla förskola och hämtade lite bilder som blivit kvar där och inser vad mycket som hänt på ett år. Förutom att han blivit en omhändertagande, busig, både kramig och hårdhänt storebror har ett nytt självförtroende, ett språk och en kärlek till människor i vår närhet vuxit fram. Men mamma, pappa och Freja är bäst!
Freja är glad. Punkt. En trygg, nyfiken, tuff, tålig och härlig liten tjej! Det är ytterst sällan hon är kinkig. Egentligen bara när hon är sjuk eller väldigt trött. Då vill hon vara nära, nära och liten i famnen. Hon ålar i combat-stil och det är få ställen hon inte tar sig fram till trots att det inte är det smidigaste sättet att förflytta sig på. Hon är trygg med många olika människor bara hon får spana in dem en stund och bara mamma avlägsnar sig. Gladast är hon med Liam och man blir alldeles varm i hjärtat av att se dem tillsammans. Trots att han inte alltid är särskilt varsam litar hon blint på honom. Och är han på rethumör och tar hennes leksaker struntar hon i honom och ålar hon iväg efter något nytt. Det hela brukar sluta med att han lessnar och gör allt för att hon ska komma tillbaks och leka med honom. Smart liten tjej!

4 Comments:

Blogger Sofia said...

Hej Sara
Roligt med en uppdatering =)
Det är långt mellan gångerna du skriver något. Det verkar som om allt är som det ska hos er. Kul att läsa om Liam och Freja. Längesen vi sågs nu - otroligt längesen! Vi har ju faktiskt inte varit hos er sedan ni renoverat klart. Vi nämner er ofta här hemma och påminner varandra om att det är på tiden att vi träffar er snart.
KRAM!!

2:45 PM  
Blogger Zakko said...

Hej Sofia! Nej det hinner ofta gå nån vecka... eller tre mellan varven! FB-sidan uppdateras desto oftare eftersom det inte kräver så mycket koncentration =) Vill jättegärna att ni kommer förbi nån dag. Kan ni nån kväll i veckan? Vi hörs!

11:55 AM  
Anonymous Marie said...

Du har två mysiga små! Allt praktiskt ordnar sig som sagt men glöm inte att ta hand om dig själv! Kramen

4:44 AM  
Blogger Lillstina said...

Duktiga duktiga du som har lyckats vända till positivt tänk! Det är så otroligt lätt att fastna i oro, trötthet och allmän slutkörning när ens tålamod sätts på ständigt prov. Ska bli så spännande att få höra om föreläsningen du varit på!

KRAM KRAM KRAM!!!

11:06 AM  

Post a Comment

<< Home