Hemvändarn

Wednesday, January 03, 2007

Nytt år!


Lyckades tvinga fram lite snö lagom till nyårsafton. Gör om det om ni kan! Det stackars snötäcket, som inte är tjockare än ca fem centimeter, lyckas med nöd och näppe täcka stans trista gator och de multnande höstlöven. Uppdraget utfört!

Fjällglimten på Frösön var stället där det nya året skålades in. Tillsammans med ett antal goda vänner njöt vi av laxsmörgås, ädelostfylld älgstek och pannacotta med hallon. Vi i "festkommittén" hade några svettiga timmar när pannacotta-blandningen vägrade gå från flytande till fast form. Till slut insåg vi att det inte skulle gå att tvinga fram något. Det var bara att sätta sina förhoppningar till att pannacottan skulle ta sitt förnuft till fånga. Och mycket riktigt. På festdagen hade den slutat skvalpa omkring och låg fast och fin i portionsskålarna!

Vid tolvslaget promenerade vi upp på "Krönet" där man kunde njuta av utsikten över hela Östersund och Storsjön. Det var fyrverkerier utöver det vanliga - jättevackert!

Starten på det nya året var däremot ganska seg. Av någon oförklarlig anledning lyckades jag inta en drink med Bacardi Razz. Vi är långtifrån bästa vänner sedan förra nyåret. Tror att vi kommer att säga upp bekantskapet helt från och med nu...

Har inga nyårslöften i år, däremot några förhoppningar på 2007:
  • skulle vara kul med ett hus
  • hoppas att farmor blir lite piggare
  • vill vinna lite pengar
  • en resa skulle vara ett bra tidsfördriv
  • en varm och solig sommar
  • vill hitta en bra och billig bil som känns säker att köra även på vintern
Hoppas ni andra hade en bra nyårsafton och att ni har kommit igång igen! Själv är man ledig några dagar till. Känns som att jag valt rätt yrke i alla fall...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tack för att ni langade sprit till mammsen innan nyår!!
:D

1:32 PM  
Blogger Zakko said...

Ja hon verkade lite desperat där utanför Systembolaget... Hoppas att det smakade!

12:25 AM  

Post a Comment

<< Home