Hemvändarn

Sunday, October 01, 2006

Från matmisär till matglädje

Helt plötsligt var fredagen där och visade sig. Den planerade friidrotts-dagen på skolan blev framflyttad pga av ihållande regn. För att fira helgens ankomst och trösta oss lite i regnrusket bestämde vi oss för att äta ute med vännerna Per och Lili. Eftersom vi var lite osnabba på att komma fram till detta var det ganska fullt på de flesta ställena. Efter några graders blodsockerfall och en snart-går-vi-hem-upplevelse beslutade vi oss något motvilligt för restaurang Volos. Ni som kommer härifrån vet att detta inte är något förstahandsval. Vi tänkte dock: vem kan misslyckas med oxfiletoast med pommes? Svaret var tydligen: Volos.
Efter en relativt kort väntan (+ i kanten för detta och béan) kommer en stycke överstekt oxfilé vilande på en rumsvarm formfransk-skiva in till bordet. Till detta ingår även halvdassig sallad, béa och något som kan liknas vid uppvärmd brunsås med en skvätt rödvin i, inklusive skinn. Det hela serverades på blommiga tallrikar a´la 90-tal. Vilket härligt fredagslyx!

Helgen har jag och P tillbringat i Sundsvall. Förutom IKEA bor det även diverse släktingar där. Det var kul att återse alla och bjudas på kakor och kaffe. På 7 Kryddor serverades mumsiga lammspett med bulgur, goda röror och massa grönsaker vackert arrangerat på fina tallrikar. Varenda detalj i inredning och service var genomtänkt. Snacka om skillnad. Denna middag delades med P´s kusin och hans tjej. Han ska tydligen ha världens minsta öron. Jag hade sett fram emot att spana lite på dessa men detta glömdes helt bort i och med att maten kom på bordet. Jag får planera in en ny resa till Sundsvall enbart med öron-span på agendan...

Hoppas ni har haft det bra!

1 Comments:

Blogger Weetzia said...

måste nog anordna möte mellan min bror och den där killen....har fått för mig att min bror har världens minsta öron... INGEN kan ha mindre än han. Du måste ta kort så kan vi jämföra nån gång =)

7:27 AM  

Post a Comment

<< Home