Hemvändarn

Saturday, February 21, 2009

Lördag med snöyra

Hade sett fram emot en härlig skridskotur på Storsjöns is med strålande vårsol. Men så blev det inte! Istället har lördagen hittills bjudit på lite snöyra och allmänt gråväder. Det gör i och för sig inte så mycket eftersom det är full aktivitet här ändå.

Liam fortsätter testa både sina och våra gränser mellan varven men är däremellan en väldigt glad och nyfiken liten pojke. Han tycker om att utföra uppdrag så vill man ha honom ur vägen en stund (för att tex lyssna klart på ett nyhetsinslag eller skriva färdigt något på datorn) kan man be honom springa iväg och kasta bort ett litet skräp i papperskorgen. Att stänga dörrar, släcka lampor och hänga upp kläder på sin plats är andra viktiga saker för Liam just nu. Han har även på eget bevåg börjat använda pottan och ska stolt visa varje liten droppe han lyckas åstadkomma. För övrigt sover han gott och trivs bra i sitt rum, ibland hela nätterna, ibland med ett avbrott för lite mardrömmar? De nätter han sover kvar i sitt rum brukar han smyga in till oss på morgonen, tända alla lampor och vara på ett strålande morgonhumör.

Att han börjat på förskola verkar fungera bra. Bara han hittar någon lämplig "fröken" som han kan köra med vinkar han glatt till oss och ger sig iväg på egna äventyr. När vi hämtar protesterar han lite lagom men tycker sen att det är rätt skönt att följa med. Vi fortsätter pussla med våra arbetstider så att hans dagar inte blir så långa. Eftersom vi brukar ha väldigt lugna fredagar på mitt jobb har han fått följa med mig några gånger för att leka med "mina" barn.

Vi ska iväg på ultraljud nummer två för att kontrollera krabatens njurbäcken en extra gång. Samtidigt får vi en chans att kika lite på Liams blivande syskon och kanske, kanske få tjuvkika om det blir en liten Freja eller inte. Även denna gång står vi utan pojknamn vi fastnat för, är det ett tecken, eller? Vad det än är som växer i magen så sparkar h*n väldigt livligt och rör sig mycket. Det känns redan som att utrymmet är på bristningsgränsen så vetskapen om att det är två månader kvar känns lite oroande =)

1 Comments:

Blogger Schlagertönten said...

Vad kul att liten trivs på förskolan! Det känns som att det var evigheter sedan vi sågs. Jag måste verkligen se till att jag och familjen tar oss en liten tur uppåt i landet snart.

P.s Freja - är, by the way, ett oroligt vackert namn!!!

7:59 AM  

Post a Comment

<< Home