Hemvändarn

Tuesday, February 19, 2008

Glad att det är över

Hela lilla familjen har tillbringat den senaste veckan på Akdemiska sjukhuset i Uppsala. Liam har blivit opererad och mår efter omständigheterna mycket bra. För er som inte vet har upptäckte man redan i vecka 19 att hans njurbäcken var vidgat och har sedan dess gjort undersökningar på vårt sjukhus för att följa utvecklingen. Den sista undersökningen visade att det förmodligen behövde göras ett ingrepp för att undvika framtida problem. Eftersom Akademiska är riksspecialister på detta område skickades vi dit för närmare undersökning och eventuell operation. Det stora orosmomentet var att han skulle sövas ner - mycket otäckt tyckte jag. Men när vi väl kom dit och blev omhändertagna kändes det lugnt. Personalen var verkligen duktiga på att ta hand om både barn och föräldrar. Så när väl operationsstunden kom kändes det (ganska) säkert att lämna över Liam i narkosläkarnas händer. Jag och Per gick en sväng på stan och försökte koncentrera oss på vardagssaker. När de ringde och sa att de skulle börja väcka upp honom gick det dock väldigt fort att promenera från stan till uppvaket. Och där låg vår tappre lille prins och sov sött efter en lyckad operation.

Liam har varit helt otrolig under det här äventyret. Först stod han ut med den relativt långa bilresan utan större protester. Med stort tålamod och lugn lät han sköterskorna sticka honom för att ta blodprov och sätta dropp. Trots ny miljö, nya människor och nya lukter har han skrattat glatt åt alla som kommit och tittat till honom, även dem med sprutor och nålar. När han vaknade ur narkosen tittade han upp och gav oss ett trött leende innan han somnade till en stund igen. Bara för att föräkra oss om att han mådde bra. Och trots att han varit full med slangar, bandage, stygn och plåster har han försökt leka och busa med oss. Vi är så stolta över vår modiga lilla pojke!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Så skönt att höra att allt gått bra! Har en kompis som jobbar som narkosläkare på akademiska, så jag vet att de är bra... ;) Själv har jag varit på ultraljud idag och det gick bra. Allt såg bra ut, förutom att moderkakan låg ivägen för förlossningskanalen, så eventuellt blir det kejsarsnitt när det väl är dags. Men huvudsaken är att bebisen mår bra!

10:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej!
Det glädjer mig att allt gått så bra. Vilken upplevelse. En modig och duktig son med två stolta föräldrar =) Skönt att allt är över och att ni är hemma igen.
Kram på er!
/Sofia

12:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

VÄLKOMMEN HEM lilla Grodan med föräldrar!! Va otroligt skönt att höra att allt går bra. Han är väl en kämpe precis som sin lilla mor *s*. Ses snart på en fika *PUSSA* på er

2:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

hahaha =) men gumman jag bjuder så gärna på fika bara du (ni) har lust att hänga på =). Ser fram emot nästa gång. Kram

2:08 AM  

Post a Comment

<< Home