Hemvändarn

Friday, December 19, 2008

Julen är räddad!

De röda julgardinerna och vacka pappersstjärnorna lyser med sin frånvaro i fönstren. Den lilla tomteskaran blickar ut över ett annars kalt sovrum stående på en jättehög med garderobskartonger. Skivorna med julmusik ligger nedpackade på okänd adress...

...men! Häromdagen griljerade vi en julskinka och vårt annars jultorftiga hem lyste upp. Hela lilla familjen hjälptes åt att pensla skinkan och strö på ströbröd för att sedan med spänd förväntan följa tillagningen i ugnen. Efteråt avnjöt vi skinkan på gott knäckebröd och jag var nöjd med tillvaron - mums!

Idag har Liam följt med sin mamma på jobbet och med stora ögon tittat på alla barn, pulkor, fröknar och nya leksaker. Att sitta stilla på samlingen var lika intressant som att ligga stilla på skötbordet, alltså inte alls. Den biten blir det till att träna på! För övrigt verkade han tycka att dagis (förskola menar jag) var en ganska intressant historia vilket känns skönt inför kommande inskolning.

I helgen ska vi måla Liams rum och kontoret. Och den här gången törs jag nästan lova att vi blir färdiga och får täcka av de vackra golven, städa upp och inreda med Liams fina gardiner, matta och lampa... och alla leksaker såklart!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ÅÅhhh va mysigt!!! Vill åsså griljera skinka med familjen. Pär håller som bäst på med en gammal vildsvinsröv när jag är på jobbet.... Fri tolkning på det där. Men om en månadg bär det av mot THAILAND =) Jihoooooo!!!! Kan jag .. Vi ..eller va det nu blir komma förbi på måndagkväll å hälsa på er lite innan julen. Vi åker till BGV på tis förmiddag. Puss påre

8:47 AM  

Post a Comment

<< Home